dinsdag 14 juni 2011

Gevonden Oudhollands Ganzenbord












Datum 13-6-2011 Log #878

Een oude familietraditie is weer in ere hersteld. We gaan met onze kleine familie weer eens gezamenlijk cachen. Dat doen we dan meestal op zo’n vrije dag als vandaag. Veel leuker dan de tuincentra of meubelboulevards te bezoeken. Lekker genieten in de natuur en een mooie wandeling maken.

We gaan op stap met Kladdegat, de Roode Lantaarn, de Roode Muts, Miss Fleur, Miss Jill en Big Jaap. Natuurlijk was ook cachehond Kwiebus er bij, die bij een zware helling nog gefungeerd heeft als sledehond om de buggy boven te krijgen. Dat was een ideetje van Kladdegat, is het gymnasium toch nog ergens goed voor.

Bij aankomst op de parkeerplek komen nostalgische herinneringen naar boven van de vakanties die de Roode Lantaarn en De Roode Loper (#enk) hier vroeger doorbrachten met vader en moeder. Leuke herinneringen zoals de muntjes op de rails leggen als de trein er aan kwam en de sjoelbak die we wonnen tijdens de bingo bij bungalowpark De Valouwe.

Eerst maar eens op weg om de spelattributen op te halen. Deze waren redelijk snel gevonden en we bestuderen de spelregels (naar later bleek niet helemaal goed. Bij het 1e waypoint wordt het schrikdraad getest door de Roode Lantaarn (het licht floepte spontaan aan). Grote hilariteit bij de rest van het team.

Bij het volgende waypoint is het 1e attribuut nodig en bij de “newbies” onder ons was de verbazing al groot. Dan krijgen we een stukje spelregels niet goed lezen, maar de Roode Lantaarn had dat snel gecorrigeerd doordat nog steeds dat lampje was blijven branden.

Verderop moet toch een hulpleintje worden uitgegooid en wederom was het weer een kwestie van niet goed lezen. Daarna ging het soepel langs alle waypoints en opdrachten waarbij we van de ene in de andere verbazing vielen.

We bleven nog wel even in de put zitten omdat het deksel een beetje vast zat. Met een hulpstuk uit de rugtas van de Roode Lantaarn (die we nog nooit hadden gezien) konden we gelukkig uit de put komen. Het meest hilarische waypoint vonden wij toch wel de verplichte pauze, in één woord geniaal.

Na dat we alle codes hadden verzameld werden deze gegevens op de goede volgorde gezet en zetten we koers naar de cache. Net toen de cache door Miss Fleur te voorschijn was getoverd begon het aardig te regenen.

Moe en voldaan lopen we terug naar de auto, waarna natuurlijk nog even de attributen terug worden gebracht.

Deze geweldige dag hebben we ook oudhollands afgesloten met een overheerlijke pannekoek.

Deze cache krijgt van ons natuurlijk een Geo d’Or.