vrijdag 16 maart 2012

Gevonden In de Voortuin #9 Buurtschap Spoolde



Datum 16-3-2012 Tijd 16,20 Log #1008

Zie je in de buurt van je werk een cache online komen en moet je nog een dik uur doorwerken. Dat is balen. Toch op de fiets gestapt om via een omweg naar huis te gaan. Geen GPSr bij me, maar was wel goed voorbereid.

De cache was snel gespot en inderdaad een FTF, Fifth To Find, zelfs blik was me niet gegund.

Nog even lekker op een bankje gaan zitten en mijmeren over vroeger. Hier vaak geweest met mijn vader als we door de sluis voeren. Ook kwam nog een leuke anekdote naar boven drijven.

Het zal 1971 geweest zijn toen ik op het internaat voor schipperskinderen Prinses Margriet IV woonde aan de Oude Veerweg. We waren hier vaak te vinden, maar mochten hier niet zwemmen had de directeur ons op het hart gebonden. Het wordt dus des te spannender om dat verbod te negeren. Op een mooie warme zaterdagmiddag hier naar toe gegaan met enkele vrienden om te zwemmen en dan vooral op een geladen binnenvaartschip te klimmen om een stukje mee te varen. We hadden de pech dat het schip net geteerd was en we zaten aardig onder die zwarte smurrie, die zich heel moeilijk laat verwijderen. We kwamen dus smerig van de teer terug op het internaat en moesten de directeur vertellen hoe dat kwam. Hier was geen smoes voor te verzinnen. We kregen geen straf, het poets- en boenwerk was al een straf op zich. Daarna is er nog wel eens bij de Spooldersluis gezwommen, maar op binnenvaartschepen klimmen hebben we nooit meer gedaan.