dinsdag 24 augustus 2010

Deelgenomen aan Trogge in de Tied: twiede uutgave

Datum 21-8-2010 Tijd 10.10 Log #704

Eindelijk is het dan zover, het is tijd voor het super event van het jaar. Samen met het MZLE is dit de topper voor ons.

Mooi op tijd komen we aan en zien al bekende gezichten. Eerst een paar handen schudden en wat zoenen uitdelen en dat met de kroontjespen onze naam in het logboek schrijven. Hier gingen we dus al terug in de tijd. Je voelde je bijna weer een pennenlikker. Toch wel fijn dat er nu ballpoints en computers zijn. De financiële administratie afgewikkeld en we kregen een vierkant muntje. Het was de bedoeling dat ding in een glas te mikken die onder in een regenton gevuld met water stond. Je kont er een joekel van een coin mee winnen. Na enkele wiskundige berekeningen het juiste punt bepaald om het vierkante muntje in het glas te mikken. Het was wel duidelijk dat mijn laatste wiskundeles al weer 36 jaar geleden is, want het muntje viel niet op de beoogde plek.

Rond half 11 werden we toegesproken door herenboer René en later ook nog door ‘gewone” boer Willen. Daarna werden de enveloppen met caches uitgedeeld en begonnen enkele teams al te rennen voor het bekende “goud”.

Wij besloten om als eerste de Wherigo te doen samen met Kladdegat, Tinkerteam en Rob & Det.

Na de Wherigo nog even terug naar het terrein en toen weer cachen, om ons daarna gereed te maken voor het avondgedeelte inclusief lekker eten.

Wij willen dan de hele organisatie en de mensen van de museumboerderij hartelijk bedanken voor een zeer geslaagde dag en komen volgend jaar graag weer (als het uitkomt met de vakantie).