dinsdag 22 juni 2010

Gevonden *MZLE2010* De vermissing van Gretha 28








Datum 19-6-2010 Log #695

Vanavond op pad met de Kikkers, 1 van de 3 Wijzen, een Doorloper, Tollerteam, Snuffels, Rob & Det, Team Kleine en Kladdegat.

Het hoogtepunt van dit event is toch wel de avondcache. Nadat we snel de rebus hadden opgelost op weg naar het 1e WP waar de plaatselijke veldwachter ons stond op te wachten. Na enkele kritische vragen; wat heeft u daar mijnheer? Een totovoetstel was het antwoord. Dit werd netjes genoteerd door de veldwachter, die zijn boekje op de kop had, zodat hij verslag kon uitbrengen aan de burgemeester. Toen bleek dat ook wij op zoek waren naar Gretha 28 mochten we onze weg vervolgen. Nog wel even de geheimzinnige codes van de fiets genoteerd.

Bij het volgende punt hebben we het politiebericht beluisterd. Het duurde even voordat we ontvangst hadden, maar we gingen snel weer verder langs de Lek op zoek naar Gretha 28. We vonden wel de bussen waar Gretha 28 ongetwijfeld haar melk in had gedeponeerd. Hier waren ook weer geheimzinnige codes die ons bij twee mysterieuze oorlabels brachten. Enkele werden hier niet op het verkeerde been, maar verkeerde voet gezet. Hee, een (vissers)tentje? Even gezellig gebabbeld met deze zonderling die er een troep van had gemaakt. Achter op de verpakking van “de Lachende Koe” stond weer wat gekrabbeld. Met deze gegevens begaven we ons richting Jaarsveld alwaar we Gretha 27¾ zagen staan die haar zus ontzettend miste. Gretha 27¾ is ongetwijfeld de koe met de meest interessante oorlabels, maar gezien haar uiers stond ze al een tijdje droog.

De gegevens van de oorlabels brachten ons naar de slager, die ons verzekerde dat hij Gretha 28 niet had geslacht. Nadat we een nummertje hadden getrokken, mochten we gebruik maken van de avondaanbieding; een heerlijke rookworst. De prijslijst was zeer interessant en die gaf ons weer gegevens om verder te gaan op zoek naar de vermiste koe. Langs de kant van de weg stond nog een boer met de melklijsten van Gretha 28 en die waren zeer indrukwekkend en interessant. Zo interessant dat we uiteindelijk Gretha 28 in blakende gezondheid hebben aangetroffen, valkbij de ijscokar met dat heerlijke sinasappel mascarpone ijs.

Het was weer een geweldige avondcache en dat er maar meerdere mogen volgen.