maandag 29 maart 2010

Gevonden JLG: Frits Flitz en de verborgen Patrouille


Datum 27-3-2010 Log #650

Hoofdstuk 1
Op het eventterrein konden we de cartridge voor deze Wherigo laten installeren. We hadden er ontzettend veel zin in. Herman en Eugeni sloten zich bij ons aan om te kijken wat dat nu was een Wherigo. Zelf kunnen ze die (nog) niet doen omdat de harde waar ontbreekt. Met Kladdegat hebben ze een goede leermeester. De startplek liet zich gemakkelijk vinden en vol goede moed gingen we op pad. Het ging goed tot het moment dat we een eitje moesten bakken. Ondanks dat we de goede ingrediƫnten hadden, wilde het eitje maar niet gaar worden. Dan maar terug via een andere cache naar het eventterrein.

Hoofdstuk 2

Nadat er wat was aangepast aan de cartridge opnieuw op pad. We zijn tot nu toe de enigen die ons wagen aan de cache. Net voordat we bij de auto zijn komt de Roode Lantaarn er aanrijden in zijn rOOde Corsa. Snel bij ‘m ingestapt, broodjes en drinken gehaald en gaan met die banaan voor de 2e poging. Wederom ging het niet goed bij het eitje. Zeker windeieren. Lichtelijk teleurgesteld zijn we via een andere cache weer teruggegaan naar het eventterrein.

Hoofdstuk 3.

Na veel gepraat word ik er op gewezen dat ik wel hele oude firmware/software op mijn Oregon heb staan. Dat was dus de reden van het mislukken van de Wherigo. Op dit moment is onze Oregon weer helemaal up to date.

Nu waren er ook nog cachers die hun Oregon wel updaten en dus de boel voor elkaar hadden. Met een forse groep bestaande uit: FRLK, Walking Spirit, Travel Wolf, Jo-Anne, de Roode Lantaarn, Kladdegat en De Roode Loper zijn we weer op pad gegaan. Bij de start was het Travel Wolf zijn apparatuur die het al op gaf. Na het eitje waren alleen FRLK en Jo-Anne nog in de race. Leuke opdrachten onderweg tot dat we “een verstopping kregen in de afvoer”. Ter plekke wel weer wat geleerd over scouting en d of dt. Nu konden we waarschijnlijk dus niet verder, maar een telefoontje met de maker bracht uitkomst. Deze keer lag het niet aan onze apparatuur.

Wel een cache met een verhaal en 3 maal is scheepsrecht. Nu de cartridge goed is, zullen we ‘m nog een keer gaan lopen zoals die bedoeld is en na het voltooien zal er een Geo toegekend worden. Ondanks de 2 mislukkingen toch veel plezier gehad. Jammer dat we Herman en Eugeni niet hebben kunnen laten zien hoe leuk een Wherigo is.

Ik heb dus nu geleerd om zo snel mogelijk de apparatuur te updaten.

We hebben het eremetaal als volgt verdeeld:
Jo-Anne goud omdat ze de meeste vragen wist en de Oregon het lang vol hield.
FRLK zilver omdat zijn Oregon het ook vol hield.
Kladdegat voor zijn onverstoorbare inzet (tot 3 x toe).