woensdag 17 maart 2010

Gevonden Leef en Ontdek




STF

Datum 17-3-2010 Tijd 15.50 Log #643

Op de dag dat deze cache werd gepubliceerd werden we heel nieuwsgierig hoe één en ander in elkaar zat. Dezelfde avond hadden we wat gevonden, maar kwamen er nog niet helemaal uit. Onze bevindingen ook doorgestuurd naar een andere cacher (lees broer) die er ook niet helemaal mee uit de voeten kon. Deze cache toch maar even in de watchlist gezet.

De andere dag is er zowaar iemand die ‘m opgelost heeft en wel m’n eigen broer. Nog maar weer even contact met als resultaat dat we op één cijfer geen acht hadden geslagen. Toch kwamen we op een vreemd coördinaat, maar logisch nadenken en heel goed lezen bracht ons toch op een goed coördinaat. Maar dan is het al avond en hebben we geen zin om er nog op uit te gaan, we zijn trouwens ook niet van die gespecialiseerde fanatieke goudjagers.

Vandaag eerst gewoon werken en toch nog even naar de cachebeschrijving kijken en wat blijkt; de beschrijving is “iets” aangepast en nu is het helemaal correct. Eerst de werkdag proberen af te maken, totdat via Twitter Jeebeevee meldt dat hij met de trein richting Zwolle komt en misschien nog een paar caches gaat doen. Dat was voor mij de trigger om eerder uit te klokken en proberen te cache te loggen, er lag nog steeds zilver, brons en blik te wachten. Er was nog niet via internet gelogd.

Ter plekke was ik toch nog bang om achter het net te vissen, maar na een telefoontje was de cache snel gevonden en kon ik een zilveren log plaatsen, 17 minuten voor Ihuaheck.

Naderhand nog een bakje koffie gedronken bij de Roode Lantaarn die mij ook heeft uitgelegd wat het plaatje van Asterix en ObelIx met deze cache te maken heeft.

Bedankt voor het puzzelplezier en de zilveren plak en de groet'n uut 'Attem