dinsdag 2 juni 2009

Gevonden Zwolse Bos - Het Kret


Datum 1-6-2009 Tijd ± 16.30 Log #501
Vandaag zijn onze vakantievrienden op bezoek. Vorige keer dat we bij hun waren hebben we Wildspieker met ze gelopen en dat smaakte naar meer. Onlangs kwam er een multi online die ons wel interessant leek. Het was wel een “Zwolse” cache maar hij lag aan de goede kant van de IJssel;-). Ook zo dicht bij huis en hier nog nooit geweest.

De spelvaudt was snel gevonden door Bo en Kladdegat. Tussen WP1 en WP2 moesten we een foto zoeken en deze manier was weer eens wat nieuws (voor ons). De gegevens werden snel gespot door Kladdegat. Ook WP3 gaf snel zijn geheim prijs. Bij WP4 was een mooie vijver en de kikkers gaven een prachtig concert. Ook ging hond Yenti nog even lekker te water om af te koelen van zijn ontmoeting met een grote Duitse herder. Hier waren de gegevens leuk verstopt en nadat #enk DRL vlakbij was, was het die dekselse Kladdegat die het gegeven vond. Bij WP5 sta je inderdaad vlakbij de camping, maar je hoeft niet door het hek. Door dit gegeven waren enkelen van ons het hek op een CSI-achtig manier aan het onderzoeken, terwijl Martin het gezochte al had gezien en apetrots was dat hij ook wat had gevonden. WP6 was heel tricky en net toen we op het punt stonden om een hulplijntje uit te werpen was het @lina DRL die het sneaky verstopte gegeven vond. Tussen WP7 en WP8 door het Kret gewandeld, gedeeltelijk boven- en onderlangs. Wel heel apart zo’n geul in het bos, de afsluiter zoals die op de cachepagina staat hebben we niet gezien. Het is inderdaad een markante boom die niet te missen valt en hier was het laatste gegevens op een mooie manier verstopt. Ook deze werd (al)weer gevonden door Kladdegat. De gegevens werden ook nog eens goed gecontroleerd door Bo die een handje nodig had om de boom te bereiken. Het was een goede training voor onze vakantie in Karinthië.

Alle gegevens zijn verzameld en dan kunnen we naar de cache. Nadat we een paar dreuzels voorbij hebben laten gaan, was de cache snel “boven water”. Wel oppassen dat je niet in de “put” valt. Terwijl het logboek voorzien werd van logstickers, werd door Kladdegat en Bo de kist beoordeeld op inhoud. Kladdegat haalde er voor ons ieder een coin uit en deed er weer een TB in. Bo was gelukkig met een houten geduld puzzel en een bellenblaas die meteen werd uitgetest (staat nog bij ons thuis Bo). Er in gingen o.a. een mikadospel en een magnetisch visitekaartje.

De cache is op een degelijke en mooie manier gemaakt en verstopt. Alle hulde voor Heuker voor deze mooie (rond)wandeling door een mooi stuk bos met interessante informatie.