donderdag 5 februari 2009

Gevonden Dobbe(ren)


4-1-2009 Log #387

Via het forum worden we geattendeerd op een nieuwjaarsduik in Zwolle op 4-2-2009. Loopt Zwolle nu een maandje achter of is dit gebruikelijk in Kabouterland. Toch maar naar Zwollywood gereden om met een grote groep de cache Dobbe(ren) te doen. Op de parkeerplaats aangekomen stond daar een kabouter met een heeeeele grote rode puntmuts. Wat moet dit worden? Met de auto werden de vaartuigen tot vlakbij het eiland gereden en de rest nam de benenwagen. De waaghals van het eerste uur stond al te wachten hoe e.e.a. ging verlopen. Met een geregeld opblaaskissie zou ReeJ de oversteek wagen om de cache op te halen zodat iedereen aan de logvoorwaarden kon voldoen. Wat een opoffering van deze man!
Terwijl het opblaaskissie werd opgepompt gingen Jeebeevee en ACB038 “gewoon” lopend te water. Dat kon de kleine man niet op zich laten zitten en met een verbazend snelle vaart haalde hij de andere cachers in en vond de cache ook nog. Nat, koud maar voldaan kwamen ze terug om zich op te warmen en aan te kleden. Ook was er nog een Roode broodjeworstkraam aanwezig, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Nadat iedereen zijn log in het logboek had geplaatst en had geposeerd met de cache en een GPS was het de import-Hattemer Jeebeevee die nog een keer te water ging om de cache weer op zijn plaats te leggen.
Ook de sterke arm der wet kwam nog een kijkje nemen want er was een inbraakalarm. Ik stel me bij een inbraak toch iets anders voor en niet een groot aantal zaklantaarns en flitsende fotocamera’s. Nadat oom agent ook een worstje had genuttigd, droop de Hermandad weer snel af. Wie ook nog stonden te druipen waren ReeJ en Jeebeevee, niet van het water maar van het bloed. De benen hadden te lijden gehad van het ijs.

Allereerst willen we de 3 dappere cachers bedanken en natuurlijk ook de Roode Lantaarn voor de catering.