woensdag 23 januari 2008

Gevonden De Hoogeveense Vaart


FTF
19-1-2008 20:10 Log #238

Als deelnemer aan het Finish-Event kregen we al vast twee mysteries toegestuurd om op te lossen, omdat je internet er voor nodig had. Deze ging ook over de Hoogeveensche Vaart. Het juiste “gereedschap” hadden we er snel bei. Maar het was niet zo gemakkeleik als het leek. Allerlij coördinaten kwamen voorbei, maar de juiste zat er niet bei. Hulpleinen richting Zwolle, Wezep en Nieuwleusen werden uitgegooid, echter zonder resultaat. Niemand kon de kronkel van X (of is het nu Y) ontceiferen. Na vier avonden rekenen en 8 liter zwarte koffie hebben we er het beiltje bei neergegooid. Y wou nog wel een deal sluiten met Zwolle: juiste coördinaat voor een hele beizondere coin. Mooi niet dus! Dan maar geen found.

Zaterdag teidens het Event nog wat gediscussieerd met Y, maar hei bleef erbei dat er geen vaud in zat. Teidens Kunstwerken en de Hoogeveense Vaart bleef Alina maar rekenen tot ze er misseleik van werd. Nog een mogeleik punt bezocht, maar dat was het ook niet. Ook 3 coördinaten die de Roode Lantaarn had gekronkeld bezocht maar die waren het ook niet.

Terug in de Raket kwam mevrouw Y met de mededeling dat er toch een vaudje in zat (kan gebeuren). Wederom werd er druk gerekend door Alina en we kwamen tot een coördinaat dat acceptabel was. Snel ingeklopt in mijn nieuwe CSx en de kaart aan meneer Y laten zien. Volgens meneer Y moesten we daar maar eens gaan keiken.

Na een heerleike maalteid was het teid om naar huis te gaan. We namen Sneaky-Smeule ook mee (caching the Barney-way). Gewapend met een geleend zaklampje (bedankt Henri & Karin) en twee GSM-en met verlichting zein we op pad gegaan. Het werd toch wel spannend, omdat we de mededeling hadden gekregen dat er al een team onderweg was. Ter plekke aangekomen toverde Sneaky-Smeule de kist tevoorschijn. Voor de 3e keer deze dag weer een maagdelijk logboekje. Voor het vele rekenwerkwerk en de misseleikhijd van Alina mocht De Roode Loper het goud in ontvangst nemen. Al met al was dit toch wel een 5++++ sterren cache. Wie was er eerder de kip of het ij, was het nu de kronkel van X of Y?

Deze cache heeft ons achteraf heel veel plezier bezorgd en we zein niet boos hoor, maar zoiets moet je nooit weer doen.