dinsdag 28 februari 2012

Cache "redding"



Op 28 januari 2012 kregen we een melding van Team Dito dat de cache niet meer te vinden was door de houtkap. Begeleidende foto’s zeiden genoeg.

Op 18 februari 2012 ter plaatse wezen kijken en het was inderdaad een ravage in het bos. Een hele strook naaldbomen was verwijderd en de takken lagen verspreid op de grond. Een hele dikke laag waar met een prikstok niet door heen te komen was.

Gelukkig was er op een loofboompje nog één van de aanwijzingen aanwezig, zodat het zoekgebied beperkt bleef. Aangezien er een munitiekist is gebruikt voor de cache leek het verstandig om met een metaaldetector de cache weer op te sporen.

Een oproep op twitter leverde verschillende aanbiedingen op (hartelijk dank). Uit Steenwijk kwam een aanbieding van de Go-Getters! die al eerder een nano van ons heeft gered. Aangezien het deze week schoolvakantie is, kon één van de Go-Getters! met de trein naar Zwolle komen.

Ook ons pio-schopje weer even opgehaald uit Zwolle. Na een bakje koffie in huize DRL zijn we op pad gegaan om de cache te “redden”. De metaaldetector was nog maar net in de aanslag toen er een piepje afging. Bingo, meteen raak en met de pio-schop wat takken doorgestoken. De deksel van de cachebehuizing was weer zichtbaar en er kwam een gehavende munitiekist uit. Enigszins misvormd ziet de kist er nu uit na het bezoek van de boomhakbrigade met zwaar meterieel.

Het logboek (het belangrijkste) is thuis met dank aan de Go-Getters!