donderdag 25 februari 2010

Gevonden Anno 1680



Datum24-02-2010 Log #637

Vandaag een dagje vrij genomen omdat Kladdegat vakantie had en mevrouw De Roode Loper even sfeer wilde proeven op Scheveningen. Dan ga je dus combineren met cachen en Kladdegat had deze cache uitgezocht. De parkeerplaats was snel gevonden, alleen het tarief is nu per 50 minuten!

Richting de brug gelopen en toen gingen we terug in de tijd.

Langs ene mooie gracht en smalle straeten vervolgden wij onzen tocht in den richting van het Binnenhof alwaar wij den koets zagen staan van de graaf Van Balkenende. Doordat wij omme gingen in plaats van achteromme was het even zoeken naar ’t Goude Hooft. Wij vervolgden onzen tocht en moesten wel uitkijken voor den paarden die door de straeten raasden. Wij voelden ons wel vereerd dat wij ook over den Buitenhof mochten bewandelen. Het was ene mooie wandeling door het schone dorp de Haeghe. Wel vreemd dat dit dorp meer inwoners heeft dan onze schone stede Hattem. Wij moesten nog de groeten overbrengen van de nazaten van Maarten van Rossum die zich kostelijck heeft vermaeckt in uw dorp. Na het passeren van de schutterij lopen we naar het einde van den wandeling en passeren den Bosbrug. Er komt ene vreemde gevoel over ons.

We zijn weer in de realiteit en het verkeer raast langs ons heen, trammen gaan gillend door de bocht. Bijna over onze auto lopend zijn we richting cache gegaan, die snel gespot werd door ons. De eer ging naar Kladdegat om de cache te pakken.

Wij hebben erg genoten van de cache en is een aanrader voor cachers die het oude Den Haag willen leren kennen.