zaterdag 21 maart 2009

Gevonden Zalk (Kladdegat's eerste Wherigo)


21-03-2009 Log# 437

Bij het ontstaan van deze cache zeer nauw betrokken geweest. In eerste instantie zou het een multi worden. Toen we onlangs een Oregon hadden aangeschaft was het idee al snel geboren door Kladdegat om hier een Wherigo van te maken. Vele ritjes naar Zalk hebben we er op zitten en vierkante ogen hebben we gekregen van het googlen. Ook heeft Kladdegat menig tegenslag moeten verwerken; corrupte cartridges, crashende Oregon. Maar zoals het een echte Gelderlander betaamt ging hij toch stug door. Afgelopen donderdag was het dan zover en kon ik de cache gaan proeflopen. Alles was prima door Kladdegat gedaan, je liep vrij soepel alle zones binnen en de antwoorden op de vragen klopten ook allemaal prima. Binnen een uur was de review gedaan door Kruimel (klasse) en tijdens het CITO-event in Steenwijk kwam Masterchef er achter dat-ie online gekomen was. Spannend, wie haalt er goud, zilver en brons.

Op de terugweg naar huis hebben we onze Carpooling Spirit gevraagd of ze zin had om een echte Wherigo te doen. Ja maar, ik heb niet zo´n ding waar ik dat mee kan doen, was haar antwoord. Omdat ik daar mee gerekend had, hebben we onze Oregon even aan haar uitgeleend. Na een spoedcursus Oregon/Wherigo, gegeven door Kladdegat, ging Wherigoing Spirit op stap. We hebben de vreemdste danspasjes gezien om goed in de zone te komen. Ze heeft alles zelf gedaan, alleen het tussentijds opslaan werd door Kladdegat verzorgd. Op gepaste afstand hebben we Dancing Spirit gevolgd en haar niet geholpen. Bij de cache aangekomen een kreet: Ik heb brons!

Nu de ereprijzen verdeeld zijn en omdat we de route al vaker hebben gelopen deze cache ook maar gelogd.

Kladdegat, wij vinden het klasse dat het je gelukt is. Zo zie je maar weer; de aanhouder wint. Ik weet bijna zeker dat je de jongste Wherigo-maker bent van Nederland en misschien wel ver daar buiten. DRL snapt echt niet hoe je zo’n Wherigo maakt, wel hoe je’m moet lopen.